dilluns, 3 de setembre del 2012

Que ha passat durant les Festes?

Encara no entenc molt be que ha passat durant aquestes festes, especialment ahir diumenge.

L'ofici


Tot anava com de costum, amb la petita diferencia que enguany se va decidir que només entrarien a l'esglesia els qui volguesin, varem sortir del Pouàs amb les autoritats, aturarem per recogir a la Beata i els deixarem a tots a l'esglesia. La Banda va quedar fora esperant que ens diguesin quan haviem d'entrar a tocar. Una estona mes tard comencen a arribar els músics de la Banda de Tarbena amb els seus instruments, ens diuen que els hi han de donar una placa, res estrany, a l'ofici sempre hi va molta gent i no se m'acudeix un altre moment millor per fer un homenatge public a ningú. Una vegada entren a l'esglesia, ens preparam, queda poc per que ens cridin a noltros, però o sorpresa!!!!, acaba l'ofici i toquen ells. Que ha passat, no tenc cap problema en que toquin, però si aquesta era l'idea, quin sentit te fer esperar tots els músics.

La Trencadissa

El que va passa a la Trencadissa va ser subrealista, quan varem arribar havien començar sense noltros, la Banda de Tarbena tocava al nostre lloc. Varem estar a punt de marxar.

Això no vol ser una critica cap a la Banda de Tarbena, ells nomes fan el que els hi ha dit que facin, es una critica cap a l'organització dels actes del dia de la Beata, especialment, els organitzadors de la Processó. Se que la Banda ha conegut temps millors, però se està fent molta feina i coses com aquesta, el continuu menysprei per noltros no ajuda a que en un futur la banda torni a ser el que va ser un temps. Som moments molt dificils per a la cultura i tots ens queixam de que els que comanden no cuiden la llengua i la cultura propia de les nostres illes, i jo me deman, no estam fent el mateix nosaltres aquí. No som la única associació cultural que se sent així, el poble no valora la feina i el sacrifici fet per tota la gent que esta al darrera de les associacions.

No se qui es el responsable dels fets de diumenge, però esper sincerament que no es tornin repetir o que, al manco, s'informi dels canvis que es vulguin fer.

Albert Sierra
Director de la Banda de Música de Santa Margalida

8 comentaris:

  1. Enhorabuena por el escrito, usando un vocabulario correcto para no ofender a nadie. Esperemos que sea un hecho inconciente y sin maldad ninguna.

    Un abrazo y a seguir trabajando para mantener la cultura musical viva.

    ResponElimina
  2. Bones Albert, com organitzador de la processo vull dir-te que la teva critica,al menys per jo, es constructiva ja que de les errades s'apren o al menys s'intenta, vul dir-te amb això que les teves queixes seran exposades a la propera reunió per intentar que no torni a passar. També vull dir-te que el grup organitzador de la processo no té res a veure amb l'actuació del prego ni tan poc amb la de l'Ofici, ho dic per que la teva queixa pareix que nomes va dirigida al grup organitzador, jo crec que cadesqu ha d'asumir la seva.
    De totes maneres m'agradaria fer un cafe i parlar-ne.

    Gracies.

    ResponElimina
  3. Bones Albert, s'acepta la critica, ja que per jo personalment l'agaf com a constructiva, i l'exposaré a la propera reunió.
    Si que vull dir-te que el grup organitzador no te res a veure amb les actuacions del pregó ni de l'Ofici, crec que no es just carregar tota la critica damunt aquest grup.
    Tot i això m'agradaria fer un cafè i parlar-ne.
    Et faré de veure.Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan, podem quedar en voler, se que només teniu a veure amb la Processó

      Elimina
  4. Sóm en Miquel Cifre
    Albert, te serè sincer, t'escric en aquest bloc ja que no has tingut el detall de parlar amb mí ni amb cap regidor del meu equip de govern.Ës molt mal d'entendre el que expliques i sobre tot pel que fa a la defensa de la llengua i la cultura, Pel que fa a aquest tema, no deus haver mirat cap dels programes que se reparteixen denominats "una mar de cultura" i molt manco hi ha hagut la teva asistència a la majoría d'actes programats, no le vista i jutjes i opines d'unae manera molt llugera, axí heu fàs en el teu escrit, per jutjar-ho i opinar crec que el manco has d'estar informat i coneixer de primera ma el que se fa.
    Pel que dius de sa Trencadissa, pens que una banda com la nostra que sap d'any rera any hi participa(juntament amb d'altres) i sa queda asseguda a dins l'esglèsia heu tenc mal d'entendre, jo que un extern hi quedàs bè heu entenc, ara sa banda de Santa Margalida no heu entenc de cap manera ni una. De seguida que mo digueren vos vaig deixar els convidats i vos vaig demanar que sortigueseu.... no crec que els organitzadors tinguin la responsabilitat i heu pens sincerament, però en tot cas si se descuidaren per això estàs tú que ets el director per col.laborar.
    Ara el que dius que no se defensa la nostra llengua, m'agradarìa me diguessis un Ajuntament o Institució pública més capdavantera que el nostre amb aquest tema, un tans sól un¡¡¡¡ Per cert vaig sentir enveja quan veia d'altres bandes que molts dels seus components duien el llaç, el devien dur perqùe estimen la nostra llengua, quina llàstima pens jo que la banda que dirigeis no ni hagùes massa que el portaven, saps tambè ès una manera defensar-la.
    Pel que fa a la trencadissa, tú ben bè saps com funciona, ´tenc mal d'entendres que vos quedaseu asseguts a l'Esglesia senser sortir a fora fins que me digueren que estavu asseguts, crec que és un excusa poc seria el dir que ningú vos havia dit res, sí els organitzadors no vos digueren res és perquè saben que sempre hi sou, per cert juntament amb més bandes, enguany hi havia la de Tàrbena com altres anys, i per cert sonaveu junts alguna vegada, no entenc voler crear polémica amb aquestes coses. Per cert si hi va haver errors, sempre ni hi ha, crec que un com tú el que heuria d'haver fet és tenir un altre esperit de col.laboració i no elque tingueres.

    Amb el tema de l'Esglesia no te puc dir res més, que la mateixa sempre ha estat oberta per a tothom, desconec en aquests moment el perquè de la descoordinaciò, però te dic lo mateix d'abans, crec que tú com a Director estàs tambè per col.laborar a que no hi hagi mals entesos, i tambè perquè no dir-ho a fer que la banda de cada dia cresqui en quantitat i qualitat, ja que el profesional ets tú i no un d'altre.
    Rest a la teva disposició per quan vulguis hi heu trobis oportú parlar, saps a on me trobaràs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, no crec que puguis trobar cap crítica cap a l'Ajuntament en tota la meva entrada i manco he dit que voltros no defensasiu la nostra llengua i cultura. Si he xerrat de l'organització, i estic segur que no hi ha maldat, que es tot un errada.

      La Banda no estava asseguda, no es va donar temps, estavem a punt de partir, sobretot després de que casi passas el mateix aquell matí. Jo vaig guaitar i no hi havia puesto per la Banda i aixó va ser el que ens va emprenyar, els organitzadors saben que sempre hi som, i on ens haviem de col·locar, cert que despres van fer puesto, però el van fer després, no havien pensat en noltros.

      Cert que estic per col·laborar, però per això fa falta que hi hagi comunicació per totes les parts.

      Si no he xerrat amb tu ni amb cap regidor es per que pens que no era un problema amb voltros, això ho xerraré amb l'organització i procurarem que no torni a passar. En tot cas saps, i na Bea ho sap també, que quan tenim qualque problema que impliqui l'Ajuntament no dubt en possar-me en contacte.

      Elimina
    2. Sòm en Miquel cifre

      Desprès del escrit i la conversaciò telefònica que hem mantingut, el que hem de fer, és revitalitzar la banda amb més força, i corretgir els malsentesos. A fer feina.

      Elimina
  5. Què sa banda esteia asseguda a dins l'església??? Mare de Déu, millor callar...

    Cati Perelló

    ResponElimina