divendres, 15 de juliol del 2011

Concert de les 4 Bandes



Demà dissabte a les 20:00 farem un concert conjuntament amb les bandes de Polleça, Binissalem i Sa Pobla. Serem un centenar de músics.

La primera part del concert, dirigida per n'Emili Vivas, director de les Bandes de Pollença i Binissalem, s'interpretaran:
  • Crazy Little Thing Called Love és una cançó del músic britànic Freddie Mercury, publicada en el disc The Game, un dels més reeixits discos de la banda de rock anglesa Queen. La cançó està escrita en un característic estil rockabilly. Segons una declaració en la revista Melody Maker, Mercury va escriure aquesta cançó durant un «bany d'escuma» a l'hotel Bayerischer Hof de Munich, en tan sol deu minuts. La cançó va ser gravada en l'estudi Musicland d'aquesta mateixa ciutat completament en menys d'una hora (encara que hi ha qui assegura que van ser sis hores). 
  • Arie Maasland “Malando” va neixer a Rotterdam l’any 1908, va ser un prolífic músic i compositor, sobretot de tangos. Animat per l’èxit, Malando amplià el seu repertori amb temes que incorporaven a la seva agrupació pailes, bongós i maraques, instruments poc usuals llavors en aquell tipus d’orquestes. Per aixó les seves composicions no varen ser només tangos, hi varem haver altres ritmes, destacant els temes Manolita (1943, rumba), Rambla de Flores (1951, pasdoble), i les suites "Cordilleras de los Andes" (Cotopaxi, Illimani, Coropuna) i El cicle dels Rius "Rivieren Cyclus" (Rio Negro, Orinoco, Chubut), suites que arribaren a ser ejecutades per orquestes simfòniques. 
  • Jacob de Haan va creixer en el si d’una famila musical. Gracies a les classes rebudes de piano i trompeta va ser, sent molt jove , capaç de desenvolupar la seva creativitat com a futur compositor. A principi dels anys 80, quan les seves primeres peces van ser publicades, va obtenir els seus primers èxits com a compositor de música de banda. A Concerto d’Amore, una majestuosa entrada es seguida per un rapid i energetic ritme que ens duu cap a un magnific adagio. Un motiu d’aquest adagio pot ser escoltat al swing, despres del qual la peça acaba retornant al adagio. 

La segona part, dirigida per n'Albert Sierra, director de la Banda de Sa Pobla i de la nostra Banda serà la següent:
  • La primera simfonia de Johan de Meij, El Senyor dels Anells, està basada en la trilogia del mateix nom de J.R.R. Tolkien. La simfonia va ser escrita entre Març del 1984 i Decenbre del 1987 i va ser estrenada a Brusseles el 15 de Març del 1988. L’any 1989 va guanyar el 1r Premi al Sudler International Wind Band Composition Competition de Chicago. A la versió que interpretarem avui, Paul Lavender ha condensat la simfonia en una pràctica versió de concert, escrita en un nivell i instrumentació asequible per la majoria de les bandes. 
  • Michael Jackson era el setè de nou germans. La sensibilitat i les maneres delicades de Michael no agradaven gens al seu pare, per la qual cosa, al principi, es va veure aïllat de les activitats musicals que duien a terme els seus germans a les ordres del seu pare.. La seva millor època plena de grans èxits i fama va començar l'any 1982, quan va publicar l'àlbum Thriller, que es va convertir en el més venut de la història amb 109 milions de còpies i alctualment encara ho és. Josef Hanstreiter a Tribut a Michael Jackson ha inclós les cançons “Thriller”, “Don’t stop till get enough”, “Liberian Girl”, “Bad” i “Heal the World”. Aquesta selecció agradarà sense cap dubte all amants de la música 
  • Family Guy és una sèrie de televisió animada per a adults estatunidenca creada per Seth MacFarlane. La sèrie es concentra en les aventures de Peter Griffin i la seua família a la localitat de Quahog. Lois és la seva dona, és mestressa de casa i professora de piano. Tenen tres fills: Chris, un al·lot gros de reacció retardada i amb un gran talent pel dibuix; Meg, una adol·lescent rebutjada en l'escola i per la seua família; i Stewie, un al·lotet de només un any que té l'obsessió de matar sa mare i conquerir el món després. Amb ells viu un ca anomenat Brian que té vicis humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada