divendres, 22 de juliol del 2011

Programa del Concert de Diumenge 24 de Juliol de 2001



L’Hotel: les composicions de Baltasar Moyà van ser per a banda en la seva majoria. Baltasar Moyà és autor de més d'un centenar d'obres, la majoria de les quals són pasdobles i marxes, obres dedicades a les formacions que va dirigir. Sobresurten el pasdoble El ferrocarril de Sóller, estrenada el 16 d'abril de 1912 amb motiu de la inauguració del ferrocarril Palma-Sóller, la marxa fúnebre La muerte de un ángel, i la sarsuela El hijo del pescador. En aquella època era usual que els directors copiessin a mà partitures d'altres compositors, pel que pot haver alguna confusió en l'autoria d'alguna partitura.

Memòries d’Africa és una pel·lícula americana de Sydney Pollack, estrenada el 1985, adaptació de La granja africana, una novel·la autobiografica de Karen Blixen.Karen Blixen, una jove aristòcrata danesa, va a Kenya per casar-se amb el germà de l'amant que no l’ha volgut a ella. No triga a sentir un amor profund per l'Àfrica, mentre que Europa entra en la Primera Guerra mundial. Abandonada pel seu voluble marit, Karen s'apassiona violentament per un caçador, Denys, tan lliure i feréstec com les feres que persegueix. La banda sonora, d’en John Barry va aconseguir un Oscar i un Globus d’Or.

Crazy Little Thing Called Love és una cançó del músic britànic Freddie Mercury, publicada en el disc The Game, un dels més reeixits discos de la banda de rock anglesa Queen. La cançó està escrita en un característic estil rockabilly. Segons una declaració en la revista Melody Maker, Mercury va escriure aquesta cançó durant un «bany d'escuma» a l'hotel Bayerischer Hof de Munich, en tan sol deu minuts. La cançó va ser gravada en l'estudi Musicland d'aquesta mateixa ciutat completament en menys d'una hora (encara que hi ha qui assegura que van ser sis hores).

En un lloc del Temps, és un film de 1980 que barreja drama, romanç i viatge en el temps. Dirigit pel director francès Jeannot Szwarc (1939–), escrita per Richard Matheson i protagonitzada per Christopher Reeve, Jane Seymour, Christopher Plummer, i Teresa Wright. A pesar que la pel·lícula va ser ben rebuda en els avanços o prèvies presentacions en pantalla, va anar un fracàs de taquilla i immediatament menyspreada pels crítics Aquesta pel·lícula és una adaptació de la novel·la de ciència ficció Big Time Return escrita per Richard Mathelson, La cinta és coneguda per la banda sonora escrita per per John Barry.

Michael Giacchino, conegut en els seus inicis (primera meitat de la dècada de 2010) per les partitures de la guardonada sèrie de videojocs ambientats en la Segona Guerra Mundial Medal of Honor. En la segona meitat d'aquesta dècada se li coneix més pels seus treballs per a televisió i cinema, destacant algunes produccions de J. J. Abrams, com a Àlies o Lost, i les pel·lícules d'animació de Pixar dirigides per Brad Bird. Va guanyar l'Óscar a la Millor Banda Sonora en 2010 pel seu treball en la pel·lícula de Pixar, «Up»

Els Indis Dakota (o Sioux) dels estats americans de Dakota del Nord i del Sud son la figura central en aquesta composició. L'obra consta de cinc moviments en els que la cultura i la historia d'aquests indis ha estat retratada. En uns pocs moviments, Jacob de Haan ha fet servir una antiga melodia índia de Dakota del Sud.

Family Guy és una sèrie de televisió animada per a adults estatunidenca creada per Seth MacFarlane. La sèrie es concentra en les aventures de Peter Griffin i la seua família a la localitat de Quahog. Lois és la seva dona, és mestressa de casa i professora de piano. Tenen tres fills: Chris, un al·lot gros de reacció retardada i amb un gran talent pel dibuix; Meg, una adol·lescent rebutjada en l'escola i per la seua família; i Stewie, un al·lotet de només un any que té l'obsessió de matar sa mare i conquerir el món després. Amb ells viu un ca anomenat Brian que té vicis humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada